neděle 16. prosince 2012

Nejlepší vánoční punč ever!

Předevčírem se mi tak strašně povedl experiment s punčem, že jsem se rozhodla, že se podělím o recept i s vámi. Při vší skromnosti musím říct, že to byl jeden z nejlepších punčů, co jsem kdy pila :-).

  • Vánoční punč (na 4 velké sklenice):

    ·         Džus Relax "Granátové jablko, jablko, hrozen"
    ·         Flaška bílého vína (nemusí být drahé)
    ·         Rum dle chuti (ideálně něco lepšího než Tuzemák ;) )
    ·         Koření na punč (prodává se jako balíček od Vitany myslím, jinak: hřebíček, skořice, bergamot)
    ·         1 celá skořice
    ·         Pomeranč
    ·         Vanilkový cukr (1 balíček)
    ·         Třtinový cukr

    Smícháme v hrnci džus, bílé víno a trochu rumu (3-4 panáky). Přisypeme koření na punč a skořici. Dále přidáme 1 vanilkový cukr a 5 lžic třtinového. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vhodíme dovnitř. Necháme den odstát.
    Poté ohřejeme těsně pod bod varu. Do sklenic dáme panáka rumu a zalijeme přeceděným punčem.

Určitě to zkuste, je opravdu výborný. Bohužel jsem ho nevyfotila, takže dneska bez obrázku...

Žádné komentáře:

Okomentovat